Когато прокуратурата разследва канцлери, те си подават оставките. А тук е

...
Когато прокуратурата разследва канцлери, те си подават оставките. А тук е
Коментари Харесай

Гешев жегна Кирил Петков: Когато прокуратурата разследва канцлери, те си подават оставката |

Когато прокуратурата проверява канцлери, те си подават оставките. А тук е допустимо да нарушиш Конституцията и вероятно да станеш канцлер.

Това безадресно на пръв взор изявление направи основният прокурор Иван Гешев в изявление за. Но получателят му е явен - Кирил Петков, претендентът за предстоящ министър председател. В средата на октомври, че от 24 август се прави инспекция, обвързвана с Петков, а мотивът е бил сигнал от жител, подаден по електронната поща. Сигналът за двойното поданство на Петков е бил еднакъв с изказвания в обява във вестник „ Труд “ от 22 август. Проверката би трябвало да завърши на 15 декември.

В документа от 4 април Кирил Петков заявява, че е български жител и оглави Министерството на стопанската система във втория длъжностен кабинет на Румен Радев.

" Явно ще би трябвало да извървим още дълъг път, преди да станем същинска европейска правова страна, защото там, когато прокуратурата проверява канцлери, те си подават оставките, а тук е допустимо да нарушиш Конституцията и вероятно да станеш канцлер ", споделя обвинител №1.

Според Гешев у нас има хора, които считат, че са недосегаеми - законите важат за елементарните жители, само че не и за тях, тъй като се възприемат като богоизбрани в Древен Рим . Държавното обвиняване обаче " ще продължи прецизно да съблюдава законите и Конституцията на страната и ще се старае България да е правова страна, а не Древният Рим за шепа богоизбрани ".

На въпрос дали самичък ще си подаде оставката, както, Гешев дава отговор, че политиците упорстват за неговото оттегляне, тъй като прокуратурата си прави добре работата .

" Щеше да е притеснително, в случай че ме хвалеха . Смисълът на разделянето на управляващите е съдебната власт и прокуратурата да нямат нищо общо с другите управляващи и в частност политиците ", декларира той.

Държавното обвиняване било готово да участва в диалози за промени и промени, " само че такива, които са в полза на българското общество и при съблюдаване на уговорките, които сме поели като държава пред Европейския съюз ". Според него да се вършат конституционни промени против дадена институция или избрана персона опонира на европейските стандарти.

" За мен е необичайно по какъв начин, от една страна, се приказва за господство на закона, а, от друга, се стартират хрумвания, които са в очевидно нарушаване на наложителната процедура на Конституционния съд, както и на основополагащи правни правила ", декларира Иван Гешев.

Той се надявал българските институции да не се занимават с лични вендета и междуинстанционни войни , а да работят дружно за решаването на действителните проблеми, като " зараждащата се проведена престъпност от равнища преди 2006 година, битовата престъпност, кражбите на МПС, домовите обири, телефонните измами ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР